Ponovno se pridružujemo vseevropski akciji Dnevi kulturne dediščine v okviru teme Dober tek.

AJDOVSKA SLADICA

Spoznavali bomo, kako so v železni dobi pripravljali jedi na Ajdovskem gradcu v Bohinju in na širšem  območju alpskega prostora. Raziskovali bomo sestavine in njihove okuse. Udeleženci delavnice bodo po svojem okusu pripravili ajdovsko sladico.

ArheoAlpe, zavod za kulturo, izobraževanje in turizem, bo v sodelovanju z Osnovno šolo dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica ob DEKD pripravil interpretativno delavnico jedi in okusov železne dobe.

Dogodek pripravljata ArheoAlpe, zavod za kulturo, izobraževanje in turizem, in Osnovna šola dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica.

Udeležba na dogodku je na lastno odgovornost.

Namenjeno šolski mladini (učencem od 7. do 9. razreda).

Zbirno mesto: Triglavska cesta 8 v Bohinjski Bistrici ali Osnovna šola dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica

Kontaktne osebe: Mija Ogrin, Marija Helena Logar, Lucija Markelj Jensko

arheo.alpe@gmail.com, marijahelena.logar@osbohinj.si, lucija.jensko@osbohinj.si